PARODONTOSE

Almindelig parodontalbehandling består af tandrensning og instruktion. Parodontal behandling går ud på at bekæmpe parodontosen ved at rense tandsten og bakteriebelægninger af tænderne, instruere grundigt i hjemmerenhold og orientere om relevante risikofaktorer for udvikling af parodontose.

 

Hvis parodontose ikke behandles ender sygdomsforløbet med at tænderne bliver løse og falder ud. Når en parodontalbehandling lykkes standser man den negative udvikling så tænderne kan beholdes.

TANDRENSNING

Når vi renser dine tænder fjerner vi først de hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak) på tænderne, over tandkødsniveau, derefter pudses tænderne med en særlig pudsepasta for at fjerne misfarvninger.

 

Ved en tandbørstning får man sjældent fjernet alle bakterier (plak) på tænderne. Hvis de ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten. Tandsten har en meget ru overflade og giver derfor yderligere grobund for bakteriebelægninger.

 

Tandstenen og bakteriebelægningerne ligger langs tandkødet, og kan virke irriterende og føre til tandkødsbetændelse. Hvis belægninger og tandsten på tænderne fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage og tandkødet bliver atter sundt.

 

Når du regelmæssigt får foretaget en Tandrensning, gør det din hverdag lettere, når du skal børste dine tænder. Når tænderne er glatte, er de nemmere at børste rene og jo renere tænder du har, jo mindre er risikoen for at udvikle tandkødsbetændelse og evt. senere parodontose.

BEDØVELSE

Forskellige mennesker- forskellige smertetærskler.

 

Det er meget individuelt hvornår det er nødvendigt at lokalbedøve inden tandbehandling, det afgør vi i tæt dialog med dig, og vi venter altid på at bedøvelsen virker inden behandlingen startes.

 

For nogle af vore patienter er det nødvendigt at møde i ekstra god tid for at få lagt bedøvelsen.

PLASTFYLDNINGER

Med de moderne plast materialer er vi i stand til at reparere de fleste tænder efter caries angreb eller andre skader, så de ligner dine egne tænder.

 

I nogle tilfælde er tanden dog så beskadiget at det er nødvendigt med en krone

RODBEHANDLING

Hvorfor og hvornår skal en tand rodbehandles?

 

De fleste rodbehandlinger skyldes, at et hul i tanden (caries) når igennem tandbenet og helt ind til nerven (pulpa), så bakterier trænger ind og giver betændelse i nerven. Tandnerven ligger inde i rodkanalen i midten af tandroden. Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan i nogle tilfælde kun fjernes ved, at man rodbehandler tanden.

 

En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og fyldningen derfor ligger tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag (traume). I tænder, som er blevet behandlet med en krone, kan tandnerven i sjældne tilfælde gå til grunde, og bakterier kan efterfølgende invadere det døde væv.

 

Det er altså bakterier og deres affaldsstoffer, som giver en kronisk betændelse i tandnerven. En rodbehandling og fjernelse af tandnerven er nødvendig, ellers vil bakteriernes affaldsstoffer brede sig ud af tanden og udvikle rodspidsbetændelse. Har betændelse spredt sig til en rodspidsbetændelse, kan tanden fortsat godt reddes med en rodbehandling,  prognosen er bare lidt dårligere.

 

En rodbehandling kan altså være nødvendig for at fjerne både en levende, en betændt eller en død bakteriefyldt nerve.

FJERNELSE AF TÆNDER

Vores absolutte fokus er på at bevare din tænder længst muligt, men det kan i visse tilfælde være nødvendigt at fjerne tænder, som ikke er bevaringsværdige.

 

Ved fjernelse af en eller flere tænder gør vi alt, hvad vi kan, for at du skal opleve mindst muligt ubehag.

KRONE- OG BROBEHANDLING

Hvad er en krone?

Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning, så det kan holde, er det nødvendigt med en krone. Den vil gøre tanden mere holdbar og skal sikre, at tanden ikke knækker, så du derved risikerer at miste tanden.

 

Hvad er en bro?

Mistede tænder kan ofte erstattes af en bro. Der er dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den. Da en bro er cementeret fast på de naturlige tænder, vil den hurtigt komme til at føles som dine egne tænder. Broer bliver normalt lavet for, at du kan få flere tænder at tygge med, eller for at du kan få et pænere udseende.

KOSMETISK TANDBEHANDLING

Er du ked af udseendet på en eller flere af dine tænder, så tag en snak med os om det, og hør om mulighederne for at gøre dig glad for dit smil.

UDSKIFTNING AF SØLV MED PLAST/PORCELÆN

Tandfyldninger lever ikke for evigt.

 

Ved de regelmæssige undersøgelser tjekker vi om der skulle være revner eller andre indikationer på at dine fyldninger trænger til at blive skiftet.

Det kan også være at du gerne vil have skiftet en eller flere sølvfyldninger, for at få et pænere smil.

IMPLANTATKRONER

Vi har mulighed for at indoperere implantater på klinikken ved vores egen kirurg, efterfølgende specialfremstiller vi en krone til din ”nye tand”.

FORSIDE

KLINIKTEAM

Åbningstider:

Mandag - Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

 

kl. 8-17

kl. 8-16

kl. 8-14

Tjørnhøjsvej 5A

4281 Gørlev

T: 5885 6006

E: goerlevtand@goerlevtand.dk

BEHANDLINGER

PRISER

KONTAKT OS

FIND OS

PERSONDATA

13.05.2020